O mnie

DIETETYKA KLINICZNA

Profesjonalne wsparcie

DIETETYK KLINICZNY to ekspert w dziedzinie żywienia, osoba która zapewni tobie wsparcie żywieniowe zarówno w zdrowiu jak i w chorobie. Wykwalifikowany dietetyk kliniczny udzieli fachowych porad w zakresie zrównoważonej, zdrowej diety, która pomoże w kontrolowaniu przykrych dolegliwości towarzyszącym chorobom. Nauczy Cię co jeść a czego unikać. Zawód dietetyka klinicznego jest zawodem odpowiedzialnym i wymaga ciągłego doskonalenia praktyki zawodowej.

Ogromne doświadczenie

Jako osoba zmotywowana i dążąca do poszerzania wiedzy ukończyłam staże u najlepszych specjalistów. Miałam możliwość pracy w zespołach: prof. dr hab. n. med. Edwarda Franka (Klinika Chorób wewnętrznych i endokrynologii), w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi w Instytucie Centrum Onkologii im. Marii Skłodowskiej – Curie w Warszawie, prof. dr hab. n. med. Mirosława Jarosza (Oddział Chorób Wewnętrznych i Gastroenterologii) oraz dr n. med. Ewy Starosteckiej (Poradnia Zaburzeń Metabolicznych, Klinika Endokrynologii i Chorób Metabolicznych).

Tytuł dietetyka klinicznego wiąże się z ogromną odpowiedzialnością, ale i przyjemnością z możliwości pomocy ludziom. Nawet najmniejsze postępy moich pacjentów cieszą ogromnie.

O Mnie - Dietetyk Kliniczny

Jestem członkiem:

  • PTD (Polskie Towarzystwo Dietetyki)
  • PTO (Polskie Towarzystwo Onkologiczne)
  • PTOK (Polskie Towarzystwo Onkologii Klinicznej)
  • Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

Po rozpoznaniu u mnie celiakii, a po wielu latach, również choroby Hashimoto, stanęłam przed problemami i pytaniami: „Co dalej? Tylko hormony? Czy może jakaś specjalna dieta? Na czym polega dieta bezglutenowa?” Doskonale rozumiem więc potrzeby pacjentów i wiem z jak wieloma problemami się stykają.

Posiadam certyfikat “Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią”, pod patronatem naukowym Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz prof. dr hab. Bożeny Cukrowskiej z Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie

Żywienie w chorobie nowotworowej

Moje prace dyplomowe poświęcone były znaczeniu żywienia w chorobie nowotworowej. Kwestia diety w chorobie nowotworowej zafascynowała mnie już na początku studiów. Zmienia się ona w trakcie leczenia onkologicznego i prawidłowo skomponowana pomaga w zminimalizowaniu lub uniknięciu skutków ubocznych leczenia.

Co oznacza dla mnie praca w zawodzie dietetyka klinicznego?

 Kilkuletnia praca jest dla mnie okresem pełnym:

  • wyzwań i pozytywnej energii
  • nowych doświadczeń
  • samoedukacji
  • pokory
  • empatii i zrozumienia problemów pacjentów.

Zapraszam wszystkich chętnych z problemami zdrowotnymi jak i osoby pragnące prowadzić zdrowy tryb życia.

Twoja opinia

Napisz anonimową opinię dotyczącą prowadzonego leczenia żywieniowego. Chcemy poznać Twoje zdanie dotyczące pracy z dietetykiem klinicznym. Dzięki temu możemy stale polepszać procesy leczenia żywieniowego.

10 + 13 =

Rak! Pierwsze moje kroki. Google i szukanie pomocy. Dzięki Bogu trafiłem do Pani Mai, która specjalizuje się w dietetyce klinicznej. Jestem tego pewien, gdyż dobrana dieta i pomocne wskazówki sprawiły, że rak to przeszłość. Badam się cały czas i sprawdzam czy jest wszystko ok. Po historii z chemią, operacją naświetleniami, kontynuuję cały czas dietę (teraz już tylko przeciwrakową). Nie dosyć, że trzymam stałą wagę dzięki Pani Mai to jeszcze czuję się coraz lepiej. Szpitale chyba nigdy nie zapewnią nam chorym na raka odpowiedniego wsparcia żywieniowego.  Ciągle też lekarze nie chcą wsparcia kogoś takiego jak dietetyk. Dziwne… Kochani warto! Dieta nie wyleczy z raka, ale ułatwi wam tę ciężką drogę i na pewno spowoduje ogromną poprawę. Dziękuję.

rak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chcieliśmy bardzo podziękować za rady i powiedzieć, że dieta działa! Właściwie nie musi rezygnować ze swoich ulubionych smaków, starając się nie przekroczyć zalecanych ilości. Cieszymy się, że do Pani trafiliśmy, bo jak lekarze dali nam tabelki, co można jeść, a czego nie, to właściwie myśleliśmy, że mamy żywić się tylko powietrzem. teraz wiemy, że możemy jeść co chcemy, ale w zalecanych dawkach
Jak zmieniły się parametry krwi i innych badan? Potas, fosfor, wapń w normie!. Moim zdaniem to spektakularne efekty  wiedziałam, że dieta jest istotna, ale nie sądziłam, że aż tak.”

pacjent z chorobą nerek

Chcę tym wpisem bardzo podziękować Pani dietetyk. Gdy usłyszałam diagnozę rak piersi byłam przerażona. Pani Maja pomogła mi przejść przez chemioterapię. Była dla mnie wsparciem psychicznym jak i medycznym. Dowiedziałam się w ciągu całego procesu leczenia jak bardzo dieta może mi pomóc. I tak się stało. Póki co jestem zdrowa. Wracam do żywych, wiem co mogę jeśc by zminimalizować ryzyko nawrotu i czuć się lepiej. Super! Polecam całego serca.

pacjent z rakiem piersi

Dziękuję Pani dietetyk. Polecam wszystkim amazonkom. Pojawiłam się u Pani dietetyk z polecenia pacjentki z grupy wsparcia amazonek. Ogromna emaptia i wiedza Pani Majki pomogły mi przebrnąć przez okres leczenia. Nie było łatwo, a jednak się udało. Obecnie jestem szczuplejsza i czuję się lepiej niż kiedykolwiek!

rak piersi

Doświadczenie i wiedza Pani Mai zrobiła na mnie duże wrażenie. Przyszłam do gabinetu z ogromną pustką i zakłopotaniem, co jeść przy moich chorobach. Na co muszę uważać?  Teraz jestem okresie remisji a może nawet całkowitego wycofania choroby (czas pokaże). Po Hashimoto nie ma śladu. Owszem leczenie było długotrwałe, ale dzięki wsparciu Pani Mai dotrwałam i teraz jestem wolna od wypadających włosów, zmęczenia, problemów z wagą. Nawet zaszłam w ciąże, o która się starałam 3 lata!:)  Pani Maja jest pełną sympatii i zrozumienia osobą.  Sporo pytań na początku poskutkowało tym, że dieta była dobrana idealnie a jadłospis mimo moich niechęci na początku bardzo pomocny i smaczny.

Hashimoto i otyłość

Bardzo dziękuję za wczorajsze spotkanie jestem pod dużym wrażeniem Pani osoby tj. podejścia, cierpliwości i kompetencji.To była  przyjemność Panią poznać.

Pacjent onkologiczny

Jesteś zainteresowany/a? Zapraszam na wizytę!

Share This